Kinderen zijn erg gevoelig voor prikkels van buitenaf. En die krijgen de kinderen tegenwoordig heel veel. Tijd om te ontspannen is soms nauwelijks aanwezig. Buitenspelen wordt steeds minder gedaan en 's avonds kijkt hij/zij vaak nog even tv voor het slapen gaan. Dit geeft nog meer prikkels, waardoor rustig in slaap vallen lastig wordt.
 
Wat de meeste kinderen heerlijk vinden is echte aandacht: een knuffel, even stoeien, kietelen, enz. Deze aandacht is prima te vertalen in een massage. Er is even rust en aandacht voor het kind alleen en lichamelijk contact zorgt voor extra ontspanning. Daardoor kan het kind zijn/haar hoofd leeg maken.
 
De massage die ik toepas is een combinatie van voetreflex- en ontspanningsmassage. Het geeft rust en zorgt ervoor dat er beter geslapen kan worden. Door de ontspanning kan een kind zich ook vaak beter concentreren.
Als u het leuk vind kunt u een eenvoudige massage leren, zodat u dagelijks deze massage aan uw kind kunt geven. Want naast ontspannend voor uw kind is het ook voor ouders heel ontspannend om massage te geven. Het zorgt ook voor een rustmoment voor uzelf. Een perfecte combinatie toch?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
Margriet van der Weij
 
Life coaching
Massages
Workshops
 
   
adres: 
Lemmer 
email:
telefoon:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 49401706
 
Stuur een email via het contactformulier.
 
 
Er is ook een app op de android play store
 
 
Copyright 2013 - Margriet van der Weij