Ieder mens komt vroeg of laat in de situatie dat hij of zij te maken krijgt met verlies: het overlijden van een dierbare of het verlies van iemand of iets dat zeer belangrijk is geweest. De verschillende fasen van rouwverwerking gaan vaak gepaard met hevige emoties, maar iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Sommigen verliezen zichzelf in hun werk, anderen vinden het belangrijk om erover te kunnen praten.
 
De meeste mensen die met rouwverwerking te maken krijgen, hebben vaak genoeg aan ondersteuning van familie of vrienden. Meestal is begrip en een luisterend oor al voldoende om door de rouwperiode heen te komen. In de loop van de tijd kun je deze periode afsluiten en met goede herinneringen je leven opnieuw gaan inrichten.
 
Echter als de sociale omgeving onvoldoende hulp kan bieden om je door het rouwproces te helpen, kun je het risico lopen in het verdriet te blijven hangen. Hierdoor kun je problemen krijgen waardoor je niet goed meer kan functioneren.
 
Als verdriet te overweldigend is of bij onvoldoende steun is het dus raadzaam om voor hulp bij rouwverwerking een beroep te doen op een psychosociale hulpverlener. 
Door begrip, een luisterend oor en de juiste adviezen kun je een begin maken om het verlies te accepteren, zodat je op een positieve wijze verder kunt gaan met je leven.
 
"Vreugde en verdriet wisselen elkaar door de eeuwen heen af,
   zolang het wiel van geboorte en dood draait"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
Margriet van der Weij
 
Life coaching
Massages
Workshops
 
   
adres: 
Lemmer 
email:
telefoon:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 49401706
 
Stuur een email via het contactformulier.
 
 
Er is ook een app op de android play store
 
 
Copyright 2013 - Margriet van der Weij