2Bij de geboorte van hun kind, hebben ouders vaak een droom, een beeld, hoe het leven samen met hun kind er uit zal komen te zien.
Verschillende omstandigheden kunnen er toe leiden dat ouders en kinderen het moeilijk krijgen met elkaar. waardoor er momenten zijn waarop het samen even niet lukt.
 
Opvoeden is niet altijd vanzelfsprekend. Het is een fantastische uitdaging en ook een van de moeilijkste, spannendste en energievragende activiteiten.
Opvoeding speelt een bepalende rol in de ontwikkeling van het kind. Als ouder heb je het beste voor met je kind
 
Een kind moet veel leren op weg naar volwassenheid. Allereerst is daar het leren gebruiken van hoofd en lichaam. Later komen daarbij het leren van sociaal gedrag, het leren hanteren van emoties en de omgang met andere mensen. Gedurende het hele proces van groter groeien kan er van alles gebeuren waardoor een kind zijn capaciteiten even niet (volledig) kan benutten.
 
Ook ouders hebben te leren hoe ze een kind opvoeden. Iedere leeftijdsfase vraagt van hen weer andere vaardigheden om hun kind te ondersteunen in het groter groeien.
In dat proces kan er van alles gebeuren waardoor de capaciteiten van de ouders niet altijd op de gewenste manier naar voren komen. Voor alle grote en kleine vragen die ouders en kinderen hebben tijdens het proces van opgroeien, kunnen zij een beroep doen op de kinder-, tiener- en opvoedcoach. Een kinder-, tiener- en opvoedcoach werkt met kinderen tussen de 4 en 18 jaar.
Meestal zijn 2 tot 5 afspraken voldoende om samen oplossingen te vinden waardoor ouder en kind weer verder kunnen.
 
10Vaak is het voor ouders en kinderen niet nodig om direct naar een therapeut te gaan als zij problemen ervaren tijdens het proces van opgroeien.
Ondersteuning in de vorm van een tikje op de schouder om de goede richting (weer) te vinden, is dan voldoende.
De kindercoach leert het kind hoe het gemakkelijker zijn problemen kan oplossen. Hiervoor leert het kind vaardigheden die passen bij de leeftijd en die het kind sterker maken. Het doel is ondersteuning bieden en begeleiden naar verandering en verbetering.
 
Margriet van der Weij biedt ondersteuning aan kind, tiener en ouders en begeleidt hen naar verandering en verbetering.

 

 

 
Margriet van der Weij
 
Life coaching
Massages
Workshops
 
   
adres: 
Lemmer 
email:
telefoon:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 49401706
 
Stuur een email via het contactformulier.
 
 
Er is ook een app op de android play store
 
 
Copyright 2013 - Margriet van der Weij